Toparlanın gitmiyoruz ama şöyle bir dolaşacağız: Gez.la

Gez.la
Gez.la

Akvaryum, hayvanat bahçesi, müze, tarihi mekân veya bir tema parkına gitmek için gereken şeyleri sıralayacak olursak; pasaport, uçak bileti, hava şartları vs. gibi birçok etmenle karşı karşıyayız. Bu etmenlerden belki de en önemlisi: Evden çıkmak.

Evden çıkmadan dünyanın birçok yerindeki görülmeye değer yerleri online olarak ücretsiz gezebileceğiniz internet sitesi “Gez.la” tam da burada devreye giriyor. Her nerede olursanız olun, tek tuşla istediğiniz sanal turu seçerek hemen gezmeye başlayabiliyorsunuz. “Gez.la”da gezebileceğiniz 150’den fazla yer bulunuyor. Dünyanın her tarafından ziyaretçi alan sitede hem Türkçe hem de İngilizce dil seçeneği bulunuyor. Sanal ortamda gezmek isteyenlerin yanı sıra birçok okul “Gez.la”yı öğrencileri için uzaktan öğrenim aracı olarak kullanılıyor. “Gez.la” kolay kullanıma sahip ara yüzü ile de oldukça pratik bir web sitesi. Ana sayfaya giriş yaptığımızda önümüze açılan pencerede gidilecek yerlerin isimleri, türleri ve hangi ülkede bulundukları tek tek yazıyor. İstediğiniz mekâna tıkladığınızda öncelikle o yerle ilgili özet bir bilgi kutusu görüyorsunuz. Daha sonra hemen sağ üst köşede bulunan sanal tur sekmesine basarak deneyimlemeye başlıyorsunuz. Ardından sayfanın sol alt köşesinde bulunan sekmelere tıklayarak seçtiğimiz mekânın içindeymiş hissiyle söz konusu ortamı gezmek de mümkün.

Bu sitede gidebileceğiniz ülkeler ise şunlar: ABD, Mısır, İngiltere, Danimarka, Peru, Güney Kore, Fransa, Çin, Türkiye, Hollanda, Vatikan, İtalya, İrlanda, Şili, Tayvan, İspanya, Hırvatistan, Rusya, Brezilya, Norveç, İsviçre, Arjantin, Uruguay, Avustralya, İskoçya, Tanzanya, Vietnam, Kanada, Bulgaristan, Uganda, Şili, Antarktika. İyi yolculuklar demeden önce size, “gez.la” ile dolaşabileceğiniz birkaç yeri not ediyoruz: Amazon Yağmur Ormanları, Amerika Bisiklet Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Atlanta Hayvanat Bahçesi (Panda Kamerası), Avrupa Modern Sanat Müzesi, Avustralya Ulusal Motosiklet Müzesi, Louvre Müzesi, Lozan Olimpiyatlar Müzesi, Lyric Tiyatrosu, Machu Picchu, Maniniholo Kuru Mağarası, Mark Twain Evi ve Müzesi, Mehu Mezarı, Metropolitan Sanat Müzesi, Monterey Körfezi Akvaryumu, Uluslararası UFO Müzesi ve Araştırma Merkezi, Unas Piramidi, Van Gogh Müzesi, Vatikan Müzeleri, Wallace Koleksiyonu, Walt Disney World Resort, Westminster Sarayı, Yaşayan Bilgisayar Müzesi.