Hacılara ücretsiz çay ve hurma ikram eden Şeyh İsmail vefat etti

Şeyh İsmail, 40 yıl önce Suriye'den Medine'ye göç etmişti ve o zamandan beri hacılara ikramlar dağıtıyordu.
Şeyh İsmail, 40 yıl önce Suriye'den Medine'ye göç etmişti ve o zamandan beri hacılara ikramlar dağıtıyordu.

40 yılı aşkın süredir Mescid-i Nebevî ve Mescid-i Kubâ civarında hacılara ücretsiz bir şekilde hurma, çay ve kahve ikram eden Suriyeli Şeyh İsmail 96 yaşında vefat etti. “Eğer meşgul olmazsam ve Allah için çalışmazsam kalbim rahat olmaz.” diyen hayırsever, Medine'nin sembol isimlerinden biriydi.

Şeyh İsmail el-Zaim Ebu el-Sabaa, 1928 senesinde Suriye'nin Hama şehrinde doğdu. Ve kırk yıl önce Suudi Arabistan’a göç etti.

40 yılı aşkın bir süredir Medine’deki Mescid-i Nebevî ve Mescid-i Kubâ civarında hacılara ücretsiz bir şekilde çay, kahve, hurma, süt ve ekmek ikram eden Şeyh İsmail, Medineliler tarafından iyi tanınan bir figürdü.

  • "Hz. Peygamber'in ziyaretçilerinin ev sahibi" olarak nam salan el-Zaim, günde yaklaşık 300 kişiye ücretsiz yiyecek-içecek ikram ediyordu.

Mescid-i Nebevî'nin yanında plastik bir sandalyeye oturur, önüne çay ve kahvenin yanı sıra tatlı ve hurma tabaklarının bulunduğu bir masa koyardı.

Birçok röportajında el-Zaim, Allah rızası için hizmet ettiğini ve kimseden herhangi bir maddi karşılık almadan hizmet ettiğini söylüyordu.

96 yaşındaki Suriyeli Şeyh İsmail, 16 Nisan Salı günü vefat etti.

Ölüm haberi sosyal medyada, hayırseverlik ve cömertliğine övgüler yağdıran duygu dolu sözlerle geniş çapta paylaşıldı.