Odaklanma sorununu 5 gıdayla bitiriyoruz!

​Odaklanma sorununu 5 gıdayla bitiriyoruz!
​Odaklanma sorununu 5 gıdayla bitiriyoruz!

Teknoloji hayatımızı kolaylaştırdığı için büyük küçük hepimizin artık vazgeçilmezlerinden biri. Ancak her ne kadar hayatımızı kolaylaştırsa da beraberinde büyük bir sorunun asıl nedeni. "Peki neymiş o sorun Lokmacığım?" diyorsanız tabi ki odaklanma sorunu. Ancak artık bu sorunun da üstesinden Lokmacığınız sayesinde geleceksiniz.

Ceviz

Hangimiz sınavlardan önce bol bol ceviz yemeye başlamadık ki? Beynin performansını artıran ve hafızanın daha güçlü olmasını sağlayan ceviz, odaklanma sorunun da önüne geçiyor. Bu sebeple günde 3-4 adet ceviz yemeyi ihmal etmeyin.

Yaban mersini

Antioksidan etkilere sahip olan yaban mersini, beyne giden kan akışını rahatlatarak daha fazla oksijen taşınmasını sağlıyor. Bu sebeple başta odaklanma sorunu olmak üzere beyinle alakalı birçok sorunun çözülmesinde etkili oluyor.

Su

Yeterli su içilmediği zaman beyin fonksiyonları yavaş çalışıyor. Bu sebeple her gün susamayı beklemeden su içerseniz düşünme ve hafıza süreçlerini etkileyerek odaklanma sorununu ortadan kaldıracaktır.

Fındık

Fındığın içerisinde yer alan aminoasitler, esansiyel yağlar, konsantrasyonu arttırmada oldukça etkili. Bu sebeple yaşlanmadan dolayı oluşan konsantrasyon eksikliğinde bile etkili bir rol oynayan fındık, düzenli kullanıldığında hafızayı açıyor.

Yeşil çay

Ders çalışırken veya iş yaparken bir şeyler içmek isterseniz o zaman tercihinizi yeşil çaydan yana kullanmanız gerekiyor. Çünkü yeşil çayın içerisinde bulunan kafein yavaş yavaş salındığı için odaklanmayı artırıyor.