İran'ın Suudi Arabistan ile ekonomi görüşmeleri: Suudi Arabistan tüm önerileri kabul etti

İran Ekonomi Bakanı İhsan Handuzi
İran Ekonomi Bakanı İhsan Handuzi

İran Ekonomi Bakanı İhsan Handuzi, Tahran ve Riyad arasında ortak bir ticaret odası kurulması için çalışmaların devam ettiğini ve bu çabanın, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmeyi amaçladığını duyurdu. Handuzi, gelecek ay Suudi Arabistan'a ziyaret gerçekleştirecek.

İran Ekonomi Bakanı Handuzi, X'e Suudi Arabistan Ekonomi ve Planlama Bakanı Faisal F. Alibrahim ile yapıcı görüşmelerde bulunduğunu yazdı.

İranlı Bakan, "Faysal F. Alibrahim, İran'ın 5 önerisinin tamamını kabul etti" dedi.

Suudi bakanın, kamu-özel sektörde ekonomik iş birliğine yönelik bir yol haritası geliştirilmesinin gerekliliğini de vurguladığını söyledi.

İranlı heyet Riyad'a gidiyor

İran Ekonomi Bakanı'nın da aralarında bulunduğu İran Bakanlar Heyeti, İslam Kalkınma Bankası toplantısına katılmak üzere Riyad'a gidiyor.

Pazartesi sabahı haftalık basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kan'ani, Tahran ile Riyad arasında siyasi ve ekonomik düzeyde istişare ve diyalogların sürdüğünü söyledi.

Üst düzey İranlı diplomat, "İki taraf arasındaki müzakerelerin yeniden başlamasının başlangıcından bu yana gündemimizde ekonomik konular vardı ve her iki taraf da bu konuda hemfikir ve görüşmeler devam ediyor." dedi.

İran ve Suudi Arabistan, 2016 yılında diplomatik ilişkilerini kestikten sonra Mart 2023'te Çin'in aracılık ettiği bir anlaşma imzalayarak diplomatik ilişkilerini yeniden başlatmıştı.

İki taraf, birkaç ay sonra kendi büyükelçiliklerini yeniden açtı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >