ÖSYM: 2024 EKPSS başvurusu başladı

Arşiv
Arşiv

ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları doğrultusunda kura usulü ile kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak. Kuraya katılmak için başvuru yapacak adayların başvuru işlemleri adayların erişimine açıldı.

Peki, EKPSS kura başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? İşte EKPSS kura başvuru ÖSYM ekranı bilgileri...

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS kura başvuru tarihleri gündemde yer alıyor. 28 Nisan tarihinde ÖSYM tarafından sınava giren adaylar kura başvurularını gerçekleştirmeye başladı. 2022 yılında yapılan EKPSS sonuçları ile kura kayıtları yapıldığı tarihten itibaren 4 yıl geçerlidir. 2022-EKPSS’ye giren veya kura başvurusu bulunan adaylar, istedikleri taktirde 2024 EKPSS/Kura başvurularını yapabileceklerdir.

EKPSS kura başvurusu 2024 ne zaman?

ÖSYM takvimine göre Kuraya başvuracak adayların başvuruları 6-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Ayrıca başvuru sürecini kaçıran adaylar için geç başvuru 4-5 Haziran 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

ÖSYM EKPSS kura başvuru nasıl yapılır?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek. EKPSS/Kura için sistemde engel bilgisi bulunmayan ve başvurusunu bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacak olan adayların, başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı 'Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı' belgesini edinmeleri gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >