Londra'dan Barcelona'ya: Avrupalı öğrenciler Filistin için ayakta

Avrupa'da üniversite öğrencileri Filistin için protestolar düzenliyor
Avrupa'da üniversite öğrencileri Filistin için protestolar düzenliyor

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde, öğrenciler Filistin halkına destek için üniversite kampüslerine çadır kuruyor, gösteriler ve etkinlikler düzenliyor. İngiltere'den İspanya'ya, Hollanda'dan Fransa'ya kadar geniş bir coğrafyada, öğrenciler Gazze'ye ses oluyor.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken, Avrupa'da birçok farklı şehirde üniversite öğrencilerinin başlattığı eylemler devam ediyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Filistin destekçisi öğrenciler, Gazze ile dayanışmalarını göstermek amacıyla SOAS Üniversitesinin kampüsünde kamp kurdu.

Londra SOAS Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterisi
Londra SOAS Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterisi

İspanya'da üniversite öğrencilerinin Filistin'e destek eylemleri ülke geneline yayılmaya başladı

Dünyanın dört bir yanında üniversite öğrencilerinin başlattığı Filistin'e destek eylemleri, İspanya'da da ülke geneline yayılmaya başladı. İspanya'nın Gazze'deki zulme dikkat çekmek isteyen öğrencileri, Gazze ile dayanışmalarını göstermek amacıyla başkent Madrid'deki Complutense Üniversitesi kampüsünde çadırlarla kamp kurdu.

Fransız öğrenciler Filistin'e destek eylemlerini görüştü

Fransa'nın başkenti Paris'in banliyölerinden Saint-Denis kentindeki Paris 8 Üniversitesinde bir araya gelen Filistin destekçisi öğrenciler Gazze'ye destek eylemleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Fransız öğrenciler, Gazze'ye destek eylemleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu
Fransız öğrenciler, Gazze'ye destek eylemleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu

Viyana Üniversitesi öğrencileri Filistin'e destek gösterisi başlattı

Avusturya'da, Viyana Üniversitesi'nin Altes AKH Kampüsü'nde üniversite öğrencileri, Filistin'e destek gösterisi düzenledi. Başkent Viyana'nın 9'uncu bölgesinde yer alan kampüsün içerisinde çadırlar kuran öğrenciler, 'Soykırıma son', 'İsrail'e boykot' yazılı pankartlar açtı.

Amsterdam Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterisi
Amsterdam Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterisi

Barcelona Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterisi

İspanya'nın Filistin destekçisi öğrenciler, Gazze ile dayanışmalarını göstermek amacıyla Barcelona Üniversitesi kampüsündeki tarihi bina önünde çadırlarla kamp kurdu. Öğrenciler, İsrail ile iş yapan kuruluşlarla ilişkilerin sonlandırılmasını talep ederek İspanyol hükümetini Gazze'deki durumlara ortaklık etmekle suçladı.

Amsterdam Üniversitesi'ndeki Filistin'e destek gösterisinde yaklaşık 130 kişi gözaltına alındı

Hollanda'da Gazze ile dayanışmalarını göstermek amacıyla Amsterdam Üniversitesi kampüsünde gösteri yapan öğrencilerin kampına polisin müdahale ettiği, yaklaşık 130 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Polis, sabah saatlerinde kampüste bulunmaya devam ederken Filistin destekçilerinin çadırları ve eşyaları toplatıldı, alan öğrenci giriş çıkışlarına kapatıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >