ABD'de Filistin'e destek eylemleri: Felsefe Bölüm Başkanı gözaltına alındı

Arşiv
Arşiv

ABD'nin birçok eyaletindeki üniversitelerde Filistin destekçilerinin eylemlerine müdahale devam ediyor. Emory Üniversitesi'ndeki ‘Filistin’e destek’ gösterisine katılan Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Noelle McAfee ters kelepçelenerek gözaltına alındı.

ABD'de Columbia Üniversitesinde geçen hafta başlayan ve dünya genelinde birçok üniversiteye yayılan Gazze'ye destek gösterileri, polis müdahaleleri, gözaltı ve uzaklaştırma tehditlerine rağmen devam ediyor.

Columbia Üniversitesinde öğrencilerin Gazze'deki soykırımı destekleyen şirketlere sağladığı mali yatırımlara tepki göstermek için kampüsün bahçesinde başlattıkları oturma eylemi, dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler için ilham oldu.

ABD'den Avustralya'ya, Fransa'dan Mısır'a kadar birçok ülkede binlerce öğrenci, Filistin'le dayanışma amacıyla kendi üniversitelerinde gösteriler başlattı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurmasını isteyen öğrenciler, Gazze'de ateşkes çağrılarına destek verilmesini ve İsrail'e silah tedarik eden şirketlerin boykot edilmesini talep ediyor.

Son olarak Emory Üniversitesi'nde düzenlenen 'Filistin'e destek' gösterisine katılan Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Noelle McAfee ters kelepçelenerek gözaltına alındı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >